Synttärileivoksia :D
Kuva on sama, sillä ehdin jo poistaa omalta koneelta osan kuvista.
Suklaakakkuset (kananmunaton) (ohje Kotilieden parhaat leivonnaiset)
100 g tummaa suklaata
100 g voita
1 1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl ruuanvalmistusjogurttia tai kermaviiliä (käytin vaniljajogurttia)
Täyte:
100 g tummaa suklaata
1 rkl voita
1 dl aprikoosi- tai omenasosetta
Kuorrutus:
100 g vaaleaa leivontasuklaata
100 g tummaa leivontasuklaata
1 rkl voita
2 rkl ranskankermaa
1. Vuoraa suorareunainen, tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla (ei tarvitse olla iso, taikinaa tulee aika vähän). Sulata suklaa. Sekoita vaniljasokeri ja leivinjauhe vehnäjauhoihin.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen. Sekoita joukkoon lopuksi jogurtti.
3. Paista 200 asteessa noin 20 min. Anna jäähtyä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
4. Halkaise kakku vaakasuunnassa. Levitä sulatetusta suklaasta ja hedelmäsoseesta sekoitettu täyte kakun väliin. Ota kakkulevystä leivoksia muotilla tai leikkaa neliöiksi. (leikkasin vielä näin täytetyn kakun pystysuunnassa kahtia, laitoin päälle täytettä ja toisen puolikkaan sen päälle).
5. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa ja voinokare. Sekoita ranskankerma suklaaseen. Levitä kuorrutus leivoksille ja koristele.
Minulla kävi moka kuorrutteen kanssa ja sekaan lipsahti sulatusvaihessa vettä. Levitin sen kuitenkin ja reunoille viskoin suklaaraastetta ja päälle laitoin suklaatransferilla koristellun pienen suklaalevyn. Hyvin maistui silti ja nämä olivat kuin melkein kuin suklaakonvehteja :D
Kommentit