Löysin vanhasta Maku-lehdestä Valion piparimuffinssi-ohjeen ja leivoin niitä perheelle. Muffinsseja on kiva tehdä varsinkin silloin, kun haluaa saada nopeasti jotain hyvää. Ohjeessa oli muffinssien pinnalle hömpsötelty tomusokeria, mutta näihin tein kermavaahtokuorrutuksen. Osan kermavaahdosta maustoin sulatetulla tummalla suklaalla ja piparkakkumausteella ja tein raidallisen pursotuksen tähän tyyliin.

Piparimuffinit (n. 12 kpl)

100 g voita tai margariinia

1 dl fariinisokeria

2 kananmunaa

1 prk (200g) vaniljarahkaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl keltaisia rusinoita (vaihdoin tilalle n.80 g rouhittua Fazerin joulusuklaata)

2 tl piparkakkumaustetta

2 1/2 tl leivinjauhetta (laitoin 2 tl)

Pinnalle:tomusokeria (laitoin kermavaahto, josta puolet maustettuna piparkakkumausteella ja tummalla suklaalla)

 

1. Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri kevyesti.

2. Vatkaa joukkoon kananmunat ja lisää rahka.

3. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Jaa taikina muffinivuokiin (paperisiin muffinipellillä tai silikonivuokiin). Paista 200 asteessa n. 12 min.

5. Anna muffinien jäähtyä ja koristele haluamalla tavallasi esim. tee sapluunan avulla tomusokerista tähtikuvio muffinssien pintaan.

Ripottelin tomusokeroituja jääkarpaloita kemavaahdon päälle. Muffinssit olivat jouluisen piparkakun makuisia ja suklaat lisänä, makoisina sattumina :D