Ehdotin siskoni miehelle, että eikö olisi hauska sujauttaa oman firmansa, täällä,  logolla olevia joulupipareita mukaan joulupaketteihin tai muuten antaa tarvittaessa asiakkaille. Tein ensin muutaman mallipiparin ja niistä siskoni mies sitten valitsi haluamansa. Mallipipareista ei vaan ole kuvaa, kun en kuvannut kotoa lähtiessäni ajatellen tuovani piparit sitten takaisin, mutta ne jäivätkin siskolleni. Testasin eri muotoja ja kokoja, tavallista piparkakkureunaista piparia, pipoa, koko logo piparissa ja vain osassa piparia. Kuvat ovat täältä ja kiitokset Ullalle sekä Henkalle vaivannäöstä!

Taikina on tavallinen (ohje Kotilieden sivuilta) piparitaikina hyla-voihin tehtynä. Piparkakkuja tein 200 kpl ja pakkasin ne sellofaanipusseihin. Vaihekuvia löytyy täältä.

Lähikuvaa.

Koko satsi pakattuna

Ihan kiva kokeilla tälläistäkin sarjatyötä. Taikinaakin kului melkein 8 kiloa, sillä piparit ovat isoja. Muotti olisi ollut kätevä, sillä nyt piti leikata jokainen pipari paperimallin avulla erikseen. Onneksi muoto oli helppo. Toivottavasti piparit ovat mieleisiä ja ihmiset oikeasti uskaltavat kuvasta huolimatta syödä niitä. Tytöt testasivat ja olivat makutuomareina ja kuulemma ovat hyviä. Kuva piparin päällä ei maistu laisinkaan, sillä se sulautuu ja kuivuu huomaamattomaksi pinnalle.