Eilen vietimme keskimmäisen tyttäreni kaverisynttäreitä. Talossa oli yhteensä 17 lasta eli vipinää riitti

Tyttäreni toivoi heppakakkua ja heppa mieluummin muotoiltuna koristeena kuin maalattuna kuvana. Tein kakun kukkavuokaan ja siinähän on keskellä kakkua oiva paikka koristeelle.

Kakkupohjan ohje:

5 kananmunaa

2 1/2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl ohrakasta

1 1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia, kunnea kakku hieman irtoaa vuoan reunoilta. Kumoa hiukan jäähtynyt pohja leivinliinalle ja anna jäähtyä kokonaan.

Kostutin kakkupohjan appelsiinimehulla ja täytteeksi laitoin toiveesta persikkasosetta ja kermavaahtoa. Päälle tuli suklaakinuski ja reunoille kermavaahto.

Suklaakinuski ( isoon kakkuun)

3 dl kuohukermaa

1,5 dl sokeria

3/4 dl fariinisokeria (kotona ei ollut, laitoin muscovado-sokeria)

3 rkl siirappia

75 g tummaa suklaata

1,5 tl vaniljasokeria

 

1. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kerma, sokerit (paitsi vaniljasokeri) ja siirappi. Keitä noin 15 min, kunnes seos on sakenee. Lisää loppuvaiheessa tumma suklaa. Anna hetki jäähtyä ja lisää vaniljasokeri. Sekoita kevyesti kinuskia ja ennenkuin se alkaa liikaa jähmettyä, kaada kakun päälle. Aloita kinuskin valuttaminen kakun keskeltä ja etene ympyränmuotoisesti reunoille päin. Laita kakku hetkeksi kylmään ennen kerman pursottamista.

Reunoille ripottelin kultatähtiä.

Koristeesta lähikuvaa. Laitoin alle marsipaanilevyn, ettei koristeen alusta jää kiinni kinuskiin. Siksi nuo kukat jäivät vähän hassusti kenolleen, kun heppa olikin korkeammalla kuin mitä aluksi suunnittelin. Olisi pitänyt olla toisenlaisia kukkia :D

Muista tarjottavista en kuvia ottanut. Tuli vähän kiire ja tyttäreni oli toivonut paljon sellaisia syötäviä, jotka jo täällä blogissa on esim. melonisiili, tiikerikakkua, mustikkapiirakkaa jne..