Meille on tänään tulossa kyläilemään tyttäreni koulukaveri ja tein lapsille muffinsseja (tai muffineja, miten nyt on oikein sanoa :D ). Ohje on Otavan kirjasta Makeat ja suolaiset muffinit.

1251287138_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hyvän tuulen muffinit 

80 g tuorejuustoa (laitoin appelsiinin makuista)

2 rkl tomusokeria

1 dl appelsiinilimonadia

250 g (n. 4 dl) vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/4 tl soodaa

75 g voita

1 kananmuna

75 g (n. 3/4 dl) sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 dl kermaviiliä

 

Koristeluun:

150 g (n. 2 1/2 dl)) tomusokeria

2-3 rkl sitruunan- tai appelsiinimehua

makeisia tai muita koristeita

 

1. Voitele muffinipellin syvennykset tai laita niihin paperivuuat. Sekoita tuorejuusto, 2 rkl tomusokeria ja appelsiinilimonadista 1 rkl.

2. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe ja sooda. Sulata voi. Vatkaa kanamunan rakenne rikki ja lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri, voi, loput limonadista ja kermaviili. Kaada kuivien aineiden joukkoon ja sekoita kevyesti sekaisin.

3. Annostele kolmannes taikinasta muffinivuokiin, pane jokaiseen 1 tl tuorejuustotäytettä ja jaa sitten loput taikinasta täytteen päälle.

4. Paista muffineita 180 asteessa uunin keskitasolla 25-30 min, kunnes ovat kullanruskeita. Ota pois uunista ja anna jäähtyä.

5. Sekoita tomusokeri ja mehu notkeaksi kuorrutteeksi ja levitä se muffinien päälle. Koristele ja nauti :D

Unohdin kaupasta kermaviilin ja korvasin sen kevyesti vatkatulla vaahdotettavalla vaniljakastikkeella ja jätin soodan pois.

Taikinan pursotin pursotinpussilla vuokiin.

1251286982_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jauhotetulla pikkulusikalla tein pienen kolon keskelle. Kolo olisi voinut olla suurempikin.

1251287006_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Toisella pursotinpussilla annostelin tuorejuustotäytteen.

1251287031_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päälle lisää taikinaa. Taikinan pitää peittää koko täyte, muutoin se pursuilee. Muutama muotopuoli muffinssi tuli sen takia :D

1251287055_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Osan päällystin tomusokerikuorrutteella ja osan kermavaahdolla. Jos muffini on epätasainen, sitä voi lusikan kuperalla puolella siloitella kevyesti painaen, kun muffini on vielä lämmin paiston jälkeen.

Koristeeksi ripottelin syötäviä kukkia, kehäkukkaa ja ruiskaunokkia. Irroitin terälehdet, mutta tein muutaman kukan malliin. Näin jäi kova keskusta pois ja muffinin voi syödä sellaisenaan. Marien blogissa, täällä, on listattuna lisää syötäviä kukkia.

1251287086_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Säihkyvä ruiskaunokki  :D

1251287108_img-d41d8cd98f00b204e9800998e