Herkkumessuja riittää, nyt täällä kotimaassa

Pääsin eilen tuttuni siivellä Gastro-messuille, tänne. Ensimmäistä kertaa olinkin mukana ja kiva oli katsella kaikkea, vaikken ammattilainen olekaan.

Suomalaiset tuotteet ja lähiruoka olivat hienosti esillä esim.  meikäläisen kotikulmilta mukana oli Kaskein Marja, jonka kanssa yhteistyössä on Hans Välimäki. Lisää juttua löytyy täältä. Varsinkin Kaskein Marjan karpalomehua on tullut ostettua lähikaupasta aika tavalla ja muutkin tuotteet ovat hyvinkin tuttuja. Monesti olen käynyt ihan paikan päällä ostoksilla. Vasta oikeastaan näillä messuilla tajusin, että herkut ovat lähempänä kuin uskoisikaan. Toisaalta omia marjoja on aina tullut käytettyä paljon ja eikös se ole lähiruokaa parhaimmillaan :D

Eat&Joy palkittiin ansaitusti  ruokakulttuuriteosta, lähiruuan arvostuksen kasvattamisesta. Lisää juttua esim. täällä.

Ensimmäisenä törmäsin Gift Gourmetin osastoon. Sieltä olin bongannut aikaisemmin Banoffee Curdin ja kaikenlaista hyvää löytyisi sieltä enemmänkin esim. luomuaprikoosissosetta, täällä.

Kovista karkeista en itse niin välitä, mutta kauniita ovat. Voisi ostaa ihan vaikka koristeeksi :D

Macarons-leivokset ovat edelleen suosiossa. Näitä täytyy kokeilla uudestaan, omat versiot eivät olleet noin suloisia :(

Ennen kesää ja omien kukkien kasvua odotellessa,  voi hankkia syötäviä, oikeita kukkia pakattuna. Paljonkohan maksavat? Stokkan herkussa olen näitä nähnyt, mutta hinta jäi sillä kertaa arvoitukseksi.

Oikea munkkipossu

Suklaapitsiä.

Kultaa ja kimallusta.

Tuttu teline, isompi vain.

Lisää hilloja,  täältä.

Kiva oli tämäkin reissu. Kiitokset Pirkolle, että pääsin mukaan. Pari juttua jäi tässä esittelemättä, niistä ehkä myöhemmin lisää.  Nyt vihdoinkin paluu tavalliseen arkeen ja sormet syyhyää päästä taas leipomaan