Pikeeristä pursottelin muutamia kukkia varastoon. Muutenkin kukkakoristeet ovat huvenneet niin loppuun, että nyt täytyy vähäksi aikaa keskittyä ihan pelkkien kukkien tekemiseen :D Sokerikoristeet kun säilyvät hyvin ja tarve saattaa yllättää niin nopeasti, ettei ehdi varta vasten alkaa niitä väsäilemään.

Pursottamiseen käytin suoraa ruusutyllaa (Städter 104-inox 231047) ja kukkanaulaa. Kukat voi pursottaa leivinpaperille ilman kukkanaulaakin, mutta se helpottaa huomattavasti tekemistä.

Pursotin terälehtiä leivinpaperin palasen päälle, jonka olin  ensin kiinnittänyt kukkanaulaan pisaralla pikeeriä.

Tyllaa vedin hieman keskustaan päin lopettaessani pursotusta. Pikeerin täytyy olla tarpeeksi jämäkkää, ettei terälehdet leviä liikaa. Jos pursotuksen jälkeen terälehdet eivät ole tarpeeksi tasaisia, niitä voi siloitella veteen kastetulla ja paperiin hieman kuivatulla pensselillä samaan tapaan kuin brush embroidery-tekniikassa.

Keskustaan tein pieniä pallosia keltaisesta pikeeristä. Valmiin kukan siirsin kuivumaan ja laitoin toisen leivinpaperin palan seuraavaa kukkaa varten kiinni kukkanaulaan.

Kukkien annoin kuivua yön yli. Ohuet pikeerikoristeet ovat herkkiä rikkoutumaan ja sulavat kostealla pinnalla (esim. kerma) melko nopeasti, mutta niitä saa tehtyä nopeasti paljon. Ihan kivoja vaikka muffinssien päällä :D