Joulu meni jo eli joko olen nyt myöhässä tai sitten hyvin aikaisessa (ensi joulua ajatellen)

Tein sokerimassasta ritarinkukan tai siis oikeastaan vain kolme kukka kukkaa. Vielä pitäisi hiukan hioa mallia, mutta tässä ensimmäiset versiot:

Käytin silikonista muotoilumattoa painamalla kuvion kaulittuun sokerimassaan ja näin sain kukan terälehtien lehtisuonituksen. Ihan samanlainen se ei ole kuin oikeassa kukassa, mutta kelvatkoon. Leikkasin palan irti mukaillen oikean kukan terälehteä.

Vaahtomuovin päällä ohensin reunoja. Kuvio häviää siitä kohdin, mutta se ei haittaa. Tomuvärillä tomutin sävytystä.

Siirsin palan folion päälle. Kupin olisi pitänyt olla suppiloisempi. Nyt ei kukista tullut niin syviä ja tavallaan trumpettimaisia kuin olisi pitänyt. Tein kaksi terälehteä lisää ja liitin ne keskeltä kiinni toisiinsa elintarvikeliimalla.

Seuraavat kolme terälehteä tein samoin, mutta vain pienempänä. Pienillä folio- tai talouspaperinpaloilla sain terälehdet irti toisistaan kuivattamisen ajaksi.

Heteet tein riisinuudeleista. Valitsin päästä kaarevia ja värjäsin ne punaisiksi syötävällä sprayvärillä. Päihin pursotin keltaiseksi värjättyä tomusokerikuorruttetta (tuubi) ja sivelin vielä tomuvärillä. Kukan keskelle liimasin pienen palan sokerikuorrutetta ja pursotin päälle tuubikuorrutetta. Pinsettejä apuna käyttäen tökkäsin heteet kiinni ennenkuin kuorrute kuivui.

Valmiit kuivuneet kukat. Kukkien koko on 8-9 cm (levein kohta).

Lähikuvaa.

Emi ja heteet.