Nämä piparit matkasivat synttäreille ja teema on aika arvattavissa :D

Neliömallisia I love New York-pipareita tein 40 kpl, mutta noita Vapaudenpatsas-pipareita tein vain nuo kolme. Viime hetkillä leivoin kokeilumielessä suorakaiteen muotoisia kappaleita, jonka koon sovitin Vapaudenpatsas-muotin mukaan.

Lähikuvaa. Siniseksi värjätyn pikeerin pintaan asettelin syötäviä hopeisia tähtiä ja päällysteen kuivuttua pursotin punaisen reunan sekä liimasin vaahtokarkkikuorrutteesta otetun Vapaudenpatsaan. Punainen koristesokeri antoi lisäkimalletta pipariin.

Tein samalla muotilla myös pipareita. Koristelu oli haastava, koska pipari oli niin pieni. Saa nähdä, oliko näistä mikään ehjä matkan jälkeen.

Lähikuvaa.

Ongelmitta eivät piparit valmistuneet. Koska I NY-kirjaimet ovat kapeita, täyttöpikeeri teki kuplia ja väri uhkasi levitä valkoiseen pohjaan (kuivatin kyllä valkoista pohjapikeeriä pari vuorokautta). Siis käyttöön suunnitelma 2. Pursotin kirjaimet ja sydämet erikseen. Sydämet onnistuivat, mutta kirjaimia ei saanut ehjänä liimattua pipariin, koska ne kuivuessaan vääntyvät tasaisesta alustasta huolimatta. No, sitten suunnitelma 3. Pursotin kirjainten reunat erikseen, asettelin ne piparille TODELLA varovasti ja täytin kirjaimet pikeerillä, coctailtikun avulla sitä levittäen reunoja myöten. Suunnitelma 4 oli täyttää kirjaimet uudestaan pohjustuksen kuivuttua, mutta silloinkin kuplia (jotka siis romahtavat ja pikeerin pintaan tulee kuoppa) ilmaantui. Siksi kirjaimet jäivät keskeltä mataliksi ja värjäytymää ei esiintynyt ohuemman kerroksen nopeamman kuivumisen takia. Noita kuplia tulee, kun pikeeri kuivuu/kutistuu ja koska reunapursotus on pyöreä, sinne jää ilmataskuja, jotka romahtavat siinä vaiheessä kun pinta on kuivunut, mutta sisältä vielä kostea. Tästä teoriasta en ole aivan varma, mutta muuta selitystä en keksi kapeiden osien ongelmallisesta romahtamisesta. Tätä esiintyy, vaikka pikeeriin ei jäisi muuten ilmakuplia. Yleensä täytän kapeat osuudet coctailtikulla reunapursotuksia seuraten, jotta pikeeri tarttuisi hyvin myös pursotuksen alaosaan.

Koristelen yleensä pipareita pienissä osissa, ettei käy niin, että kaikki piparit menevät piloille. Siksi näitä testauksia ehdin tehdä useammankin. Toivottavasti ei enää myöhemmin, kuljetuksen jälkeen, pipareihin ilmaantunut ylimääräisiä sotkuja.

Ongelmapipari

Koittakaa kestää vielä hetken näitä pipareita   Muitakin piparitöitä kun on vielä kesken eli lisää on tulossa ja jossain välissä pitäisi ehtiä jotain kakkukoristeitakin tehdä.