Tässä vihdoin lupaamani ohje pioneihin, joita tein hääkakkuun.

1. Tarvikkeita. Ulommaisiin terälehtiin käytin piparkakkureunaisia pisaramuotteja ja sydänmuottia pienempiin. Aloituksessa käytin sileäreunaisia pisaramuotteja, mutta saman voi tehdä itsemuotoilluista massapaloista. Sokerimassan värjäsin epätasaisesti vaaleanpunaisen eri sävyihin.

2. Aloitus on samantapainen kuin useimmissa ruusuohjeissa, mutta pää on vain pyöreä pallero.

3. Tummimman vaaleanpunaisen kaulin ohueksi levyksi ja otin siitä muotilla 3 palaa.

4. Muotoilualustan päälla ohensin reunat pallopäisellä marsipaanityövälineellä.

5. Kiinnitin palat elintarvikeliimalla limittäin aloituspalleron päälle.

6. Samalla muotilla otin vielä 5 palaa ja ohensin ne reunoilta.

7. Paloja voi painaa kuppimaiseksi vaahtomuovialustan päällä, jotta ne muotoutuisivat paremmin palleron muodon mukaan

8. Jälleen kiinnitetään limittäin hiukan edellisiä ylemmäs ja käännetään reunoja sisäänpäin.

9. Seuraavaksi kaulitaan keskivaalea massa ja otetaan suuremmalla muotilla jälleen viisi palaa. Kotona olevia muotteja voi soveltaa, esim. tavallisia sydänpiparkakkumuotteja. Koko on tavallaan vapaa, kunhan palat on suhteutettu toisiinsa aina seuraavien palojen ollessa hiukan suurempia. Muotoillaan samoin kuin edelliset palat...

10..... ja kiinnitetään alkunuppuun kiinni. Jätetään nuppu hetkeksi syrjään.

11. Pisaramuotteja on kolme eri kokoa. Kaikkein suurimpiin pioneihin aloitetaan kerrosten teko luonnollisesti suurimmalla muotilla. Tästä kukasta tulee sitä pienempi ja aloitin keskikoolla. Massa on vaalein vaaleanpunainen.

12. Kaulitusta sokerimassasta otetaan pala ja muotin terävällä kärjellä napataan pieni pala pois. Näin pisarasta tulee kapea sydän. Jos sydämeen jää teräviä "häntiä", ne kannattaa napata myös pois.

13. Jälleen tuttua ohentamista piparkakkukuvioiden kohdalta. Ohentamista kannattaa tehdä lähinnä aina pulleimmasta kohdasta, jotta terälehti menisi poimuille.

14. Painetaan pehmeää alustaa vasten terälehti kuppimaiseksi. Hyvä tapa saada muotoa on painaa välineen päällä sydämen yläosasta ja samalla vetää työvälinettä kohti terävää kärkeä.

15. Styroxkupit ovat näppäriä kuivatusalustoja, mutta muukin sopiva esine käy alustaksi. Foliolla vuorattuun alustaan asetellaan 5 terälehteä ja liimataan keskeltä kiinni sokerikuorrutteella tai elintarvikeliimalla.

16. Seuraavan kerroksen terälehdet otetaan astetta pienemmällä muotilla ja käsitellään samoin kuin ensimmäiset. Väleihin voi laittaa pienia foliopaloja, jos haluaa ilmavamman kukan.

17. Pieniä terälehtiä otin piparkakkureunaisella sydänmuotilla halkaisemalla sen kahtia.

18. Jälleen näitä samoja muotoiluja :D

19. Kukassa on tällä hetkellä kolme terälehtikerrosta ja siis suurempaan pioniin tulisi kerroksia neljä. Kerroksien ja terälehtien määrää voi toki muuttaa omien mieltymysten ja käytettävien muottien mukaan.

20. Hiukan kuivahtanut nuppu on helpompi käsitellä ja nyt siitä leikataan ylimääräinen alaosa pois. Kukan keskustaan pursotetaan hiukan sokerikuorrutetta ennen nupun liittämistä.

21. Terälehtiä voi vielä tässä vaiheessa hiukan taivutella parempaan asentoon ja tarvittaessa lisätä foliopaloja terälehtien väleihin. Anna kuivua rauhassa reilu vuorokausi (mieluummin kaksi) ennen alustasta irroitusta.

22. Valmis, kuivunut kukka.