Tämän ohjeen olen saanut siskoltani. Siitä mukava ohje, että rullan voi tehdä etukäteen ja antaa maustua. Juhlapäivänä ei tarvitse kuin leikata paloiksi ja tarjottava on valmis.

925947.jpg

Tuulihatturullat

Pohja:

125 g margariinia tai voita

2 dl vehnäjauhoja

5 dl vettä

3 kananmunaa

1/2 tl leivinjauhetta

2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna

 

Täyte:

200 g valkosipulista tai yrttistä tuorejuustoa (käytin kylmäsavulohituorejuustoa)

150-200 g kylmäsavulohta viipaleina

2 rkl hienonnettua tuoretta tilliä

ripaus valko- tai mustapippuria

1 dl kuohukermaa vaahdoksi vatkattuna

 

1. Sulata rasva kattilassa, sekoita siihen vehnäjauhot.

2. Lisää vesi yhdellä kertaa ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on sakeaa ja sileää. Anna jäähtyä ainakin 5 min.

3. Vatkaa seokseen yksitellen kananmunat.

4. Lisää leivinjauhe ja yrttisilppu.

5. Levitä seos leivinpaperille uunipellille ja paista uunissa 225 asteessa keskitasolla 15-20 minuuttia.

6. Anna jäähtyä 2-3 minuuttia ja kumoa leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

Valmista täyte:

1. Sekoita tuorejuuston joukkoon suikaloitu lohi, lisää tilli ja mausta pippurilla.

2. Lisää vaahdotettu kerma seokseen. Levitä seos tuulihattulevylle ja kääri tiukasti rullalle. Kääri rulla leivinpaperiin ja se vielä folioon. Laita jääkaappiin tekeytymään. Leikkaa tarjoilupäivänä paloiksi.

Suolaa ei tarvitse yleensä lisätä, koska kala on jo valmiiksi suolaista. Täyteen voi tehdä myös sienistä tai vaikkapa poronlihastakin. Täyte saa olla voimakkaan makuista, koska rulla itsessään on melko laimean makuinen.