Tein helppoja muffinsseja samalla testaten uusia vuokia. Madeleine-vuoan sain joululahjaksi ja ruusu-vuoat osti siskoni Make.

1274267.jpg

Kirsikka-suklaamuffinit (Kotilieden uusi leivontakirja)

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl sokeria

1 1/2 tl leivinjauhetta

60 g margariinia

runsas 1 dl kermaa

2 kananmunaa

50-80 g taloussuklaata

16 kpl sokeroituja kirsikoita (75 g)

1 dl saksanpähkinöitä (laitoin itse pikkaisen vähemmän)

Olisin vielä lisännyt kirsikkalikööriä tai -aromia, jos olisi kotona ollut : )

 

1. Mittaa vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe kulhoon. Leikkaa suklaa ja hakkaa saksanpähkinät karkeaksi rouheeksi. Paloittele kirsikat ja lisää nämä jauhojen joukkoon.

2. Sulata kerma. Vatkaa kananmunien rakenne rikki, lisää kerma ja vatkaa rasva kananmunien joukkoon. Sekoita seos jauhojen joukkoon.

3. Voitele muffinivuoat tai käytä paperivuokia. Jaa taikina vuokiin (24 pientä muffinia) ja kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kauniin ruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla.

Koristelin muffinsit tomusokerikuorrutteella ja tomusokerilla.

1274275.jpg

Tältä näyttävät sisältä.

1274269.jpg