Tein tuttavalleni viemisiksi kakun. Kokeilin uutta ohjetta Kotilieden uusi leivontakirja-opuksesta. Yleensä kokeilen ensin ohjeita kotona syötäviin leivonnaisiin, mutta näillä aineksilla ei voi ihan täysin epäonnistua : )

1751693.jpg

Herkullinen Ambrosiakakku

Pohja:
3-4 kananmunaa
2/3 dl (60 g) sokeria
n. 1 dl (60 g) vehnäjauhoja
20 g jauhettua mantelia
20 g tomusokeria

Väliin:
200 g vadelma- tai mansikkahilloa
(käytin omatekemää mansikkahilloa, jonka soseutin sauvasekoittimella sileäksi)
2 dl vispikermaa

Vaniljakreemitäyte:
1 pakkaus pikavaniljakastiketta
4dl maitoa

Kuorrutus:
2 dl tomusokeria ja vettä tai valmista sokerikuorrutetta.
marjoja tai hedelmiä

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, mantelit ja tomusokeri. Lisää vaahtoon (Lisäsin siivilän läpi). Voitele ja korppujauhota teflonpinnoitettu irtopohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista kakku n. 180 asteessa kypsäksi n. 30 min. Anna hetken jäähtyä ja kumoa ritilälle jäähtymään. (Kannattaa korppujauhottaa vuoka hyvin. Taikina tuntui tarttuvan vuokaan helposti kiinni)
2. Leikkaa pohja kahteen osaan ja levitä hilloa leikkauspinnoille (En kostuttanut eikä ohjeessakaan kostutusta mainittu, kakku oli hyvin pehmeää). Sekoita pikavaniljajauhe ja maito. Anna turvota 5-10 min. Vaahdota kerma ja sekoita osa kermavaahdosta kreemiin. Levitä kakkujen väliin vaniljakreemiä ja kermavaahtoa. (Pursotin vaahdot pursotinpussin avulla. Laitoin vielä mansikanviipaleita kakun väliin)
3. Sekoita tomusokerista ja vedestä notkea kuorrutus tai käytä valmista kuorrutetta ja levitä sitä kevyesti kakun pinnalle (Laitoin paljon vähemmän kuin ohjeessa. Sen verran, että mansikat pysyvät kiinni kakun pinnalla). Koristele marjoilla tai hedelmillä.

Mansikoiden päälle kokeilin valkosuklaakiehkuroita, joita olen nähnyt esim. Kuun karkelot-blogissa täällä. Aina kakkua ei tarvitse päällystää kermavaahdolla, vaan antaa kerrosten reilusti näkyä : )

1751696.jpg