Onnellista Uutta Vuotta 2009 kaikille lukijoille!

Eilen olin kyläilemässä ja aika myöhään kotiuduin. Jäi leipomiset sitten leipomatta täytekakkua varten ja tänään tein nopsasti mariannesuklaakakkua pienen pellillisen. Suklaakakun päälle levitin mansikkamarmeladia ja tein suklaakuorrutuksen. Koristeena suklaamassakukkia, valkosuklaapursotuksia, omarsuklaarouhetta (SLY:n paketista) ja kermavaahtoa. Aika hätäinen rävellys, mutta eiköhän sillä saa suun makeaksi. Tammikuussa ollaankin sitten kevyemmällä linjalla :D

2191564.jpg

Ruusut tein Wiltonin valmiista suklaamassasta, johon lisäsin tomusokeria saadakseni massasta paksumpaa pursotettavaa. Taisin laittaa vähän liikaakin, mutta sai siitä sentään jotain aikaan : )

2191555.jpg

Mariannesuklaapalat

Pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa tai kermaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
200 g sulatettua margariinia
2 tl vanilliinisokeria
1 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl mariannerouhetta

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta, sulaa (ei kuumaa) margariinia ja maitoa. Vatkaa taikina sekaisin, kaada uunivuokaan tai uunipannulle ja paista 200 asteessa 15-20 min. Anna jäähtyä.

Kakun voi kuorruttaa suklaakuorrutuksella tai mokkapalakuorrutuksella.

Kuorrutus.
3 1/2 dl tomusokeria
n. 6 rkl sulaa voita
n. 6 rkl vahvaa, keitettyä kahvia
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
2 1/2 tl vaniljasokeria

1. Sekoita ainekset keskenään hyvin sekaisin ja levitä jäähtyneen kakkulevyn päälle.

Nam, herkullista tulevaa vuotta kaikille, mutta makeaa kohtuullisina annoksina :D

2191724.jpg