Kävin kyläilemässä ja vein tälläisen hyydykekakun tuliaisiksi kahvin kanssa nautittavaksi.

2190274.jpg

Keksipohjaan laitoin suklaakaurakeksejä murskattuna ja 4 palaa rouhittua piparkakkusuklaata (Fazer) + sulatettua rasvaa n.50-60 g.

Täytteeseen sekoitin purkillisen Mascarpone-juustoa, 1 prk Flora Vispiä, 3 rkl karpalolikööriä, 12 palaa piparkakkusuklaata rouhittuna, 2 rkl karpalosiirappia ja ripaus sokeria. Kuumennettuun likööriin sulatin 4 kpl liivatelehtiä. Laitoin puolet moussesta keksimurskan päälle ja pursotin valmista, paksua kinuskikastiketta ristiin rastin moussen päälle. Lisäsin loput moussesta vuokaan. Hetken hyydyttämisen jälkeen ripottelin jäisiä karpaloita ja tein karpalomehu+hyytelösokerikiillteen. Karpalomehua tuli laitettua  liian vähän ja pinnasta ei tullut aivan tasainen :(


2190272.jpg

Kakun koristelin kermavaahdolla kera karpalosiirapin ja ripauksen sokeria. Jännästi siirappi antaa täyteläisyyttä kermavaahtoon ja karpalosiirappipullo alkaakin olla kohta tyhjä : D Lisähörhellyksenä sokerimassakukka, nonparelleja ja sokerihelmiä.

2190283.jpg