Nämä myös synttäritarjoilussa mukana olleita :D
Ruisleipänä käytin paikallisen leipomon herkullista vuokaruisleipää, josta otin piparkakkumuotilla sydämen muotoisia paloja.
Täyte:
1 prk kylmäsavulohi tuorejuustoa (+creme fraichea)
1 pkt kylmäsavulohta (150 g)
tuorekurkkua
pieni punasipuli tai puolikas isommasta
ruohosipulia
tilliä
sitruunanmehua
ripaus sitruunapippuria
1. Notkista tuorejuusto (voit lisätä tilkan creme fraichea). Silppua suurin osa kylmäsavulohesta pieniksi paloiksi, mutta jätä muutama siivu koristeeksi. Silppua pala kuorittua kurkkua pieniksi paloiksi, mutta leikkaa ensin siemenkeskiosa pois. Samoin silppua pala punasipulia aivan hienoksi. Sekoita ainekset, lisää mausteeksi tillisilppua, ruohosipulia, tilkka sitruunanmehua ja ripaus sitruunapippuria (valitan epätäsmällisyyttä, en mitannut aineita tarkkaan :D ). Anna maustua kannen alla jääkaapissa pari tuntia.
2. Ota muotilla ruisviipaleista sydämiä tai käytä vaikka ruisnappeja. Laitoin täytteen alle vielä keitetyn kananmunan viipaleen, mutta sen voi jättää poiskin. Nostele täyte ruisleipien päälle ja koristele :D
Kommentit