Kävin tänään kyläilemässä ystäväni luona ja viemisiksi vein minttusuklaapaloja Ullan ohjeella.

Minttusuklaapalat (Unelmakakut, Ulla Svensk)

Pohja:

200 g voita

3 dl sokeria

3 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

3 rkl kaakaojauhetta

1 1/2 dl maitoa

150 g minttusuklaata (esim. Pätkis)

1 dl hasselpähkinärouhetta (laitoin jauhetta, kun ei ollut rouhetta kaapissa)

 

Kuorrutus:

200 g tummaa suklaata

300-400 g tomusokeria (laitoin 300 g)

5 rkl vahvaa kahvia

5 rkl sulatettua voita

(lisäsin muutaman tipan piparminttuöljyä)

 

Koristelu:

Sokerimassaa tms. (laitoin vaahtokarkinmakuista massaa vaaleansiniseksi värjättynä)

 

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon koko ajan sekoittaen.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massaan maidon kanssa vuorotellen. Rouhi terävällä veitsellä minttusuklaat pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon hasselpähkinärouheen kanssa.

3. Levitä massa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 25-30 min.

4. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa ja sekoita siihen vatkaamalla tomusokeri, kahvi, ja sula voi.

5. Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalle. Anna jähmettyä hieman kylmässä.

6. Kauli sokerimassa n. 2-3 mm:n paksuiseksi ja uunipellin pituiseksi levyksi (kirjassa oli raidallinen, monivärinen pinta, mutta tähän tein vain yhdestä väristä).

7. Nosta sokerimassalevy esim. kaulimen avulla pohjan päälle. Leikkaa leivoksiksi.

 

Leikkauspinta. Herkullinen versio mokkapaloista

Koristeena silikonimuotilla tehtyjä lumitähtiä ja....

... sokerimassakukkia.

Lumihiutaleiden muotti löytyy täältä.