Tänään tuli tyttäreni koulukaveri yökylään ja leivoin koko porukalle sitruunamuffinsseja. Ohje on kotoisin Muffinssikirjasta ja siinä se on marenki-sitruunamuffinsien nimellä.

Olen ihastellut Pullahiiren kauniita muffinsseja, täällä, ja halusin kokeilla itsekin marenkikuorrutusta. Pidin muffinssin päälle pursotettuja marenkeja hetken uunissa, kuuman grillivastuksen alla. Osaan lusikoin päälle sulaa suklaata, dippaamalla olisi saanut kauniimpia. Jotenkin kummassa oli vain kaikki suklaat huvenneet kaapista. Siksi vähän vajaat päälliset :D

Marenki-sitruunamuffinssit

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

100 g voita

2 dl sokeria

2 kananmunaa

1 dl maustamatonta jogurttia (laitoin turkkilaista jogurttia)

1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

1 dl lemon curdia (laitoin kirsikkahillon kirsikoita)

Marenki:

ohjeessa oli italialaista marenkia, itse tein tällä ohjeella:

2 valkuaista

3/4 dl Siro-sokeria

muutama tippa sitruunamehua

 

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Vatkaa joukkoon munat yksitellen ja sen jälkeen jogurtti sekä sitruunanmehu.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi mukaan, sekoita. Lisää raastettu sitruunankuori.

4. Jaa taikinaa muffinsivuokien pohjalle noin 1 cm paksuudelle ja lisää lemon curdia teelusikallinen (laitoin kirsikkaa). Täytä vuoat taikinalla.

5. Paista 200 asteessa n.12-15 min.

6. Koristele jäähtyneet muffinssit marengilla tai kermavaahdolla.

 

Kermavaahdollisen dippasin (kuivalla) pannulla kevyesti ruskistettuihin kookoshiutaleisiin sekä pari kappaletta vihreällä tomuvärillä värjättyihin.

Kaupan pääsiäismakeiset muniksi ja taas on pesäleivonnaisia

Muffinssi sisältä. Kirsikka olisi pitänyt laittaa ylemmäs, nyt se oli valunut aivan pohjalle.

Lähestyvä kesä näkyy myös koristelurintamalla. Bongasin lähikaupasta Dr.Oetkerin Summer-koristeraepurkin ja olihan se ostettava

Ihanat värit!