Käväisin siskollani ja samalla siellä vietettiin synttäreitä. Kaksi tytärtä on syntynyt aika lähekkäin, vaikka tietysti eri vuosina. Usein ollaan yhdistetty noita kemuja, koska muuten saisi juhlia koko ajan   Molemmat halusivat kuitenkin omat kakkunsa ja sellaiset siis leivoin.

Kakut on väsätty nopealla aikataululla, mutta minusta niistä tuli ihan kivat siitä huolimatta. Onneksi toiveet olivat helppoja!

Ensin nuorimmaisen Lady Gaga Chibi-kakku. Pinta on maalattua marsipaania ja muuten kermapursotukset. Sivut vedin koristelukammalla, mutta olin vatkannut kerman liian kovaksi (kun pelkäsin sen lösähtävän matkalla) ja pinnasta ei tullut sileä. Heittelin vaaleanpunaista koristelusokeria hiukkasen asiaa korjaamaan, mutta olisi ollut parempi ehkä ilman?

Kuva lähempää.

Kakkuohje:

Pohja:

4 kananmunaa

2 dl sokeria

150 g voita

170 g tummaa suklaata

1,5 dl vehnäjauhoja

1 dl ohrakasta (tai sitten vain 2,5 dl vehnäjauhoja)

1 tl leivinjauhetta

 

1. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Sulata suklaa ja voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään.

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vuorotellen vaahtoon suklaa-voiseosta ja jauhoja siivilän läpi. Sekoita kevyesti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 20-24 cm).

3. Paista vuoan koosta riippuen 45-60 min. Anna jäähtyä hetken ja kumoa. Anna jäähtyä kokonaan vuoka päällä.

Kostutus:

sitruunalimua

Täyte:

Vadelmahilloa

Pätkismoussea:

2,5 dl kermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 tl vaniljasokeria

1 pussi (140 g ) Pätkiksiä

sokeria maun mukaan

1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata pätkikset mikrossa hetki kerrallaan. Pätkikset eivät sula tasaiseksi, kuten tavallinen suklaa, vaan niistä tulee vain pehmeitä. Sekoita sulaneet pätkikset tuorejuustoon. Lisää noin kolmasosa kermavaahdosta joukkoon ja sekoita melko voimakkaasti seos tasaiseksi. Kääntele loppu kermavaahto kevyesti joukkoon. Mausta vaniljasokerilla ja halutessasi lisää sokeria maun mukaan.

Sisältä kakku näyttää tältä. Olisin mielelläni käyttänyt pakastevadelmia tai tuoreita, mutta niitä ei ollut.

Kukat tein samoin kuin nämä, mutta vain mustasta ja valkoisesta sokerimassasta. Kaulin ensin valkoisen palan ohueksi levyksi. Sitten kaulin mustan samanlaiseksi levyksi ja laitoin sen valkoisen päälle. Lopuksi kaulin palat tiukasti yhteen. Kerma sulattaa sokerimassakoristeita ja varsinkin mustan leviäminen sotkee kakun. Siksi tuo valkoinen on alla. Kakun tein aamulla ja sitä syötiin vasta iltasella. Kukat olivat jo vähän lörpsähtäneet, mutta mitään valumisia ei ollut.