Synttäritarjoiluissa oli muutakin kuin täytekakkua. Kaikkea en kuvannut, kun ne ovat jo täällä blogissa, mutta uutena testauksena oli Leila Lindholmin kirjasta: Pala kakkua- ja paljon muuta napattu kahvikakun ohje. Tähän olisi hyvin sopinut jonkinlainen kinuskikuorrutus. Tuli vain vasta myöhemmin mieleen

Koristeeksi sihtasin tomusokeria päälle ja keskelle tein syötäväksikin sopivista kukista pienen kimpun matalaan vesilasiin.

Herukkakakku

3 kananmunaa

2 1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

50 g voita

1 dl viiliä (laitoin kermaviiliä)

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

1 pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu

2 1/2 dl viinimarjoja

1 rkl vehnäjauhoja

 

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Vaahdota kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Sulata voi ja lisää siihen viili. Lisää seos vaahtoon.

4. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos varoen taikinaan.

5. Ripottele marjojen päälle vehnäjauhoja, mutta ravistele ylimääräiset jauhot pois. Kaada taikinaa ja jauhotettuja marjoja vuorotellen voideltuun ja korppujauhotettuun kahvikakkuvuokaan. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa 25-30 min (minulla oli pidempään). Kokeile kypsyyttä tikulla, joka ei saa jäädä taikinaiseksi.

6. Jäähdytä kakkua ja kumoa se sitten lautaselle.

 

En laittanut marjoja kerroksittain, vaan sekoitin marjat varovasti koko taikinamassaan.